Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

De generaals van Rome


Nederlands | 26-09-2023 | 560 pagina's

9789401920018

Paperback / softback


€ 35,95


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

In ‘De generaals van Rome’ beschrijft historicus Adrian Goldsworthy de prestaties van 15 van de succesvolste Romeinse bevelhebbers uit de geschiedenis, onder wie Fabius, Marcellus en Belisarius.

Tekst achterflap

In ‘De generaals van Rome’ beschrijft de bekende historicus Adrian Goldsworthy de geschiedenis van vijftien van de succesvolste Romeinse bevelhebbers ooit, zoals Fabius en Marcellus, het ‘zwaard en schild’ van het Republikeinse Rome, en Belisarius, de gesel van de Persen en Goten.

Romeinse generaals werden voornamelijk benoemd vanwege van hun familieachtergrond of politieke connecties, en leidden op basis van praktische ervaring en gezond verstand. Gedurende het tijdperk van het Romeinse Rijk hebben talloze mannen de rol van generaal vervuld: legioenen aangevoerd, overwinningen behaald en gebieden veroverd. Velen hadden succes, maar slechts een aantal waren buitengewoon getalenteerd. Adrian Goldsworthy werpt licht op de sociale en politieke situaties en hoe elke generaal aan de macht kwam en hij beschrijft de veldslagen en de triomfen of – in sommige gevallen – de nederlagen.

Recensie/Quote

‘In een heldere stijl beschrijft Goldsworthy vijftien generaals.’

Details

EAN :9789401920018
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  26-09-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :229 mm
Breedte :155 mm
Dikte :42 mm
Gewicht :760 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :560