Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Wolventijd


Nederlands | 25-01-2024 | 352 pagina's

9789401920032

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Tore Skeie beschrijft in ‘Wolventijd’ hoe in de 11e eeuw werd gestreden om de macht rond de Noordzee. Het boek is bekroond met de Sverre Steen-prijs, de belangrijkste geschiedenisprijs van Noorwegen.

Tekst achterflap

De Noorse historicus Tore Skeie won met ‘Wolventijd’ de Sverre Steen-prijs, de belangrijkste geschiedenisprijs van het Noorwegen. In ‘Wolventijd’ beschrijft Skeie de geschiedenis van Knoet, de Deense koningszoon die in 1015 met een groot leger in Engeland landt en zichzelf meester maakt van de Engelse troon. Knoets Noordzeerijk van Engeland, Noorwegen en Denemarken lijkt definitief gevestigd. Olaf Haraldsson, een geducht Viking die langs de kusten van Europa al een zekere reputatie had opgebouwd, gooit roet in het eten door zichzelf tot koning van Noorwegen uit te roepen. Er begint een kat-en-muisspel tussen de twee mannen die steeds opnieuw de strijd met elkaar aangaan. ‘Wolventijd’ is een spannende reis door een turbulente periode waarin geweld, brutaliteit en vernietiging heersen.

'Wolventijd' heeft ook 'The people’s choice Bridgeman Book Cover Award' gewonnen.

Biografie

Tore Skeie (1977) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Oslo. Hij schrijft hoofdzakelijk over de middeleeuwen. Behalve auteur is hij columnist en recensent. ‘Wolventijd’ is het eerste boek van Skeie dat in het Nederlands is verschenen.

Details

EAN :9789401920032
Auteur: 
Uitgever :VBK Media
Publicatie datum :  25-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :228 mm
Breedte :152 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :483 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352