Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789403116228
Publicatiedatum:   22-06-2023
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

Het vierde deel in de veelgeprezen Noorse romanreeks van Roy Jacobsen over de familie Barrøy

Na een lange reis door heel Noorwegen keert Ingrid eindelijk terug naar het eiland Barrøy. De oorlog is voorbij, maar de sporen van de strijd zijn nog overal zichtbaar.
Collaborateurs worden met de nek aangekeken; sommigen nemen zelfs wraak op hen. Anderen willen gewoon de pijnlijke jaren achter zich laten. Op een dag arriveert er een jongen op het eiland. Wanneer zijn vader verdwenen blijkt, neem Ingrid de verantwoordelijkheid op zich en adopteert hem.

Zo wordt Mathias onderdeel van de kleine gemeenschap op Barrøy. Het eilandleven is even zwaar als altijd en het lijkt alsof de tijd er heeft stilgestaan. Dan
komen er brieven uit Oslo en Trondheim, die vertellen over grote maatschappelijke veranderingen. Welke verhalen moet Ingrid delen met de anderen en wat houdt ze
voor zichzelf? Welke toekomst ziet zij voor ogen?

De kinderen van Barrøy gaat over ouderschap, over deel uitmaken van een gemeenschap en leven onder zware omstandigheden. Maar het gaat ook over een krachtige, bijzondere vrouw die met haar pijnlijke verleden in het reine moet zien te komen.

  EAN: 9789403116228
  Auteur: 
  Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
  Vertaler:  Paula Stevens
  Publicatiedatum:   22-06-2023
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 221 mm
  Breedte: 146 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 430 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256