Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Moraal


Nederlands | 24-08-2023 | 432 pagina's

9789403128634

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 29,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Wat maakt ons tot morele wezens? Hoe weten we wat het juiste is? En bestaan er in deze tijd van individualisering nog universele waarden?

We beschikken onmiskenbaar over een moreel geweten, of het nu over straf, godsdienst of gelijkheid gaat, maar hoe is ons morele geweten ontstaan? Lang gold godsdienst als de belangrijkste grondslag voor de moraal, maar in de afgelopen eeuwen is wetenschap steeds belangrijker geworden in ons denken over goed en kwaad. Met name de spectaculaire inzichten uit de evolutiebiologie dwingen ons om anders naar ethische kwesties te kijken.

In dit boek neemt de Duitse filosoof Hanno Sauer ons mee op een reis door de geschiedenis van de menselijke moraal. Hij vertelt het verhaal van ons geweten, vanaf het ontstaan van ons vermogen om samen te werken vijf miljoen jaar geleden tot de polarisatie die ons vandaag in de greep houdt. Op briljante wijze laat hij zien welke biologische, culturele en historische ontwikkelingen onze morele waarden hebben gevormd, juist op het moment van misschien wel hun grootste crisis.

Details

EAN :9789403128634
Auteur: 
Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Vertaler : Wil Hansen
Publicatie datum :  24-08-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :150 mm
Dikte :38 mm
Gewicht :616 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :432