Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Herinneringen aan de toekomst


Nederlands | 11-04-2019 | 384 pagina's

9789403149905

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

S.H., een jonge vrouw uit Minnesota, verhuist eind jaren zeventig naar New York. In haar nieuwe woning hoort ze door de dunne muren heen de bizarre en dreigende monologen van haar buurvrouw Lucy Brite. Ze schrijft alles op in een schrift, samen met de schetsen van een roman en al haar andere belevingen in de miljoenenstad.

Veertig jaar later is S.H. een bekende schrijver, en als ze haar bejaarde moeder helpt verhuizen, vindt ze haar oude en vergeten notities terug. Geïntrigeerd besluit ze haar eigen herinneringen af te zetten tegen hetgeen ze ooit schreef. Op ingenieuze wijze creëert ze een dialoog met haar jongere zelf door de decennia heen, en doet ze de periode herleven waarin haar obsessie voor de mysterieuze Lucy Brite haar bestaan volkomen beheerste.

Herinneringen aan de toekomst is een hoogtepunt in het rijke oeuvre van Siri Hustvedt: een indrukwekkende vertelling waarin gebeurtenissen uit het verleden in een geheel nieuw perspectief worden geplaatst. In een tijd waarin de machtsverhouding tussen man en vrouw ter discussie staat, stelt Hustvedt het spanningsveld tussen herinnering en waarheid centraal.

Details

EAN :9789403149905
Auteur: 
Uitgever :Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Vertaler : Caroline Meijer - Jeske van der Velden
Publicatie datum :  11-04-2019
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :137 mm
Dikte :35 mm
Gewicht :549 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :384