EAN:  9789461319937
Publicatiedatum:   05-11-2020
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  160

  Afhalen in winkel steeds gratis - Leveren vanaf € 30,00 gratis. (1 zending/bestelling)

Vanaf 10 jaar

De waarheid over de Sint onthuld

Weet je waar Sint-Nicolaas vandaan komt, waarom hij met de stoomboot aankomt en op een wit paard rijdt? Lees ook over de helper van Sinterklaas en sinds wanneer hij zwarte piet wordt genoemd. Informatie over de geschiedenis van het sinterklaasfeest, met veel kleurentekeningen, recepten en liedteksten. Vanaf ca. 10 jaar.

Wanneer kinderen oud genoeg zijn om de waarheid over Sinterklaas te kennen, is de tijd rijp om in de boeiende achtergrond van de goedheiligman te duiken. Want waar komt die tot de verbeelding sprekende Sint-Nicolaasfiguur eigenlijk vandaan? Hoe wordt hij gezien ten opzichte van buitenlandse tradities zoals de Kerstman of de Italiaanse heks Befana? Wat leert de geschiedenis ons over de pietendiscussie? En waarom zetten we eigenlijk onze schoen voor een man die op een stoomboot arriveert?

De waarheid over de Sint onthuld. Floortje Zwigtman duikt voor dit magische overzichtsboek in de archieven van de Sint en Sassafras De Bruyn zorgt voor de fenomenale illustraties.

FLOORTJE ZWIGTMAN, pseudoniem van Andrea Oostdijk, werd vooral bekend door haar historische kinderboeken, waarmee ze verschillende literaire prijzen won. Sinds enkele jaren legt ze zich ook toe op non-fictieboeken, en ook daarvoor werd ze bekroond. Als kind al wist SASSAFRAS DE BRUYN dat ze van tekenen haar beroep wilde maken. Intussen publiceerde ze reeds verschillende boeken. Haar stijl wordt vaak omschreven als poëtisch en mysterieus. Ze houdt van warme kleuren. Als geen ander slaagt ze erin een bijzondere en humoristische interpretatie te maken van een tekst.

  EAN: 9789461319937
  Auteur: 
  Uitgever: Rubinstein Publishing BV
  Publicatiedatum:   05-11-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 218 mm
  Breedte: 288 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 854 gr
  Voorraad: Gratis verzending vanaf € 30,- • Gratis afhalen in de winkel
  Aantal bladzijden: 160