Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Angela Davis


Nederlands | 06-05-2022 | 400 pagina's

9789462673465

Paperback / softback


€ 24,90


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

♥ TIP VAN HANNE ♥

Activiste Angela Davis vertelt niet alleen haar eigen fascinerende verhaal, maar ook dat van een veranderende wereld. Over klasse en identiteit, marxisme, Cuba, feminisme en politiegeweld.

Tekst achterflap

Ze groeide op in ‘Dynamite Hill’, een wijk in Birmingham in de Amerikaanse staat Alabama die tegelijk speeltuin van de Ku Klux Klan en epicentrum van de burgerrechtenbeweging was. Studeerde in Parijs, Frankfurt, Berlijn en Californië. Werd actief in de burgerrechtenbeweging. Sloot zich aan bij de Black Panther Party. Frequenteerde de Che-Lumumba Club, een tak van de Communistische Partij van Amerika. Werd op aansturen van Ronald Reagan twee keer ontslagen als universitair docent. Belandde op de Most Wanted-lijst van de FBI. Zat achttien maanden in de gevangenis. Groeide uit tot wereldwijd icoon. Het leven van activiste Angela Davis is omgeven door mythen. In haar wervelende autobiografie vertelt ze niet alleen haar eigen fascinerende verhaal maar ook dat van een veranderende wereld. Over klasse en identiteit, marxisme, Cuba, feminisme en politiegeweld. Maar ook over de noodzaak om te sensibiliseren, organiseren en mobiliseren, bref, om de wereld te veranderen. Originele titel: An autobiography, verschenen bij Haymarket Books in 2021

Biografie

Angela Davis is auteur, activist en professor. Ze schreef artikelen, essays en boeken en doceerde aan universiteiten in de Verenigde Staten, Europa, Afrika, de Caraïben en de voormalige Sovjet-Unie.

Details

EAN :9789462673465
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Vertaler : Jan Reyniers
Publicatie datum :  06-05-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :226 mm
Breedte :153 mm
Dikte :37 mm
Gewicht :671 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :400