Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789462673977
Publicatiedatum:   03-02-2023
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  240

  Bestelbaar

Hoe Cuba zijn bevolking mobiliseert in een langetermijnstrategie tegen de klimaatverandering. Een tocht langs waterwonderwouden, zonnedaken, stadstuintjes en een wetenschap dicht bij het volk.

Wie het nieuws over het klimaat volgt, is gewend aan verslagen van deprimerende COP’s, wanhoopskreten van wetenschappers en kiekjes van sip kijkende ijsberen. Dit verhaal is anders. Decor is Cuba. Iedereen heeft een mening over het eiland van salsa en socialisme. Maar vriend en vijand erkennen: het is de enige plek op deze planeet waar men een eeuw vooruitblikt. Tarea Vida, zo heet het Cubaanse plan. Vertaald: Levenstaak. Die naam zegt alles. Tegen 2050 slokt de Caraïbische Zee vijf zuidelijke kustdorpen op, tegen 2100 nog eens 122. En dan zijn er nog de orkanen die de stijgende zee steeds verder landinwaarts duwen en zo kustwaters en akkers verzilten. In 100 jaar om de zee te stoppen vertellen Julie Steendam en Isabelle Vanbrabant hoe Cuba het gebruikelijke kwartaaldenken ver achter zich heeft gelaten en zijn bevolking mobiliseert. Spring achter op de oude Jawa 330 van milieuambtenaar-klimaatactivist Anita en maak u op voor een verhaal over een tocht langs waterwonderwouden, zonnedaken, stadstuintjes en een wetenschap dicht bij het volk. Met een voorwoord van Anuna De Wever.

Julie Steendam studeerde Moraalwetenschappen en Conflict and Development. Ze coördineerde Belgische en Europese campagnes voor het recht op gezondheid. Isabelle Vanbrabant is politicologe, activiste voor internationale solidariteit en voorzitster van solidariteitsbeweging Cubanismo.be. Ze was vele jaren actief in de Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM).

  EAN: 9789462673977
  Auteur: 
  Uitgever: Epo, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   03-02-2023
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 225 mm
  Breedte: 148 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 360 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 240