Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Muiterij


Nederlands | 25-10-2023 | 240 pagina's

9789462674523

Paperback / softback


€ 20,00


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

✎ Hebt u graag een gesigneerd exemplaar? Bestel dan nu een exemplaar en laat in het opmerkingenveld weten voor wie het boek bestemd is en welke boodschap je er graag zou in hebben.

'Muiterij' boekstaaft de opwinding van het wereldgebeuren vandaag. Bij ons in Europa staat het leven ook na de pandemie in rep en roer. De energie, het dure en onzekere leven, het gegraai en de overwinsten, de uitholling van wat eerlijk en
sociaal is: alles rommelt en kreunt en ratelt. De Britse summer of discontent beukt als een van de grote golven op rotsen die zij lange tijd niet hebben bereikt. Intussen botst de oude wereldorde met het zuiden. ‘Muiterij!’, roept Washington nu landen zelf kiezen met wie en hoe hun economie uit te bouwen en weigeren kamp te kiezen in een nieuwe ronde van koude oorlog, bommen en bloed. Intussen groeit de economie van de BRICS-landen die van de G7 boven het hoofd. De muiterij van het zuiden en die van het noorden keren zich tegen dezelfde wereldorde, dezelfde monopolies. Als zij elkaar vinden, keert de hoop terug. We beleven de kanteling van onze wereld. 'Muiterij' kijkt met nieuwe ogen naar die nieuwe wereld en giet dat in een vorm die even dichtbij en persoonlijk is als collectief en internationaal.

Details

EAN :9789462674523
Auteur: 
Uitgever :Epo, Uitgeverij
Publicatie datum :  25-10-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :225 mm
Breedte :150 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :454 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :240