Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

De Engelenmoord


Nederlands | 30-05-2023 | 384 pages

9789463373135

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 22,00

  Toevoegen aan winkelwagen
 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Een wervelende zoektocht door België met een Vlaams-Waals duo

De achttienjarige Julie Dumoulin wordt de keel afgesneden met een stuk vinylplaat van Angèle. Niet veel later wordt ook haar vriend dood teruggevonden, zijn handen afgezaagd en zijn mond volgepropt met rubber. De gruwel doet meteen denken aan een reeks onopgeloste moorden in België aan het einde van de jaren negentig, toen soortgelijke feiten het hele land teisterden.

De seriemoordenaar van toen is terug. Dat beseft ook de jonge en onervaren rechercheur Marjolein De Vriese. Het was de laatste zaak waar haar vader aan werkte voor hij werd vermoord. Marjolein is vastbesloten zijn werk af te maken.

Samen met de uitgebluste rechercheur Nathan Durnez gaat ze aan de slag bij de federale politie in Brussel. Al snel worden de twee in een wreed spel van raadsels en codetaal het hele land rondgestuurd, terwijl er ondertussen maar slachtoffers blijven vallen. Wat wil de dader hun vertellen? En wat hebben de zaken uit het verleden, die ook Marjoleins traumatische jeugd tekenden, hiermee te maken? De waarheid ligt verborgen, diep in het hart van ons land.

Bjorn Van den Eynde is tv-scenarist, regisseur en auteur van o.a. Onder vuur, Déjà Vu, Ghost Rockers en Team Mortis. Van zijn YA-thrillers werden reeds 60.000 exemplaren verkocht en de eerste jeugdfilm die hij schreef won de Ensor voor beste kinder-/jeugdfilm. De engelenmoord is zijn eerste thriller voor volwassenen.

Details

EAN :9789463373135
Auteur: 
Uitgever :Pelckmans uitgevers
Publicatiedatum :  30-05-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :139 mm
Dikte :45 mm
Gewicht :713 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :384