Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Toosje Tollebrok


Nederlands | 27-06-2023 | 200 pagina's

9789463373616

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 19,50


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Meeslepend, aandoenlijk, speels en spannend debuut over familie, (trauma en) erkenning en opkomen voor jezelf!

Toos is acht en op weg naar negen. Ze heeft de beste zus, een uitdagende broer en een babybroer. Ze heeft een moeder, een vader, een oma, geen opa. Toos heeft ook een oom. Honkel Echtbert. Enne... Echtbert is een hond. Hij loopt op zijn achterpoten, zoeft rond op zijn skateboard en draagt kleren. Die oma hem aandoet. Dat Echtbert soms aan zijn eigen kont snuffelt, lijken de grote mensen niet te zien.

Toos weet niet of de grote mensen in haar familie écht een beetje blind zijn en doof. Of dat ze gewoon erg goed zijn in doen alsof. Ooit bezorgde honkel Echtbert Toos hartzeer. Wanneer dat nog een keer dreigt te gebeuren, is het welletjes voor haar. Het wordt tijd dat iedereen ziet wat zij ziet. Dapper smeedt Toos een knettergek onthullingsplan. Maakt ze het waar?

‘Omdat alles is wat het lijkt, als je met open ogen kijkt.’
Toosje Tollebrok

Tess Thyssen werd in 1985 geboren als baby, in Turnhout. Ze groeide op en werd uiteindelijk volwassen. Tess reisde haar hoofd, buik en hart rond. Tijdens die expeditie vond ‘Toosje Tollebrok’ haar. Deze debuutroman trekt de lezers (kleine en grotere) mee tot diep in het hoofd, de buik en het hart van een heel gewoon kind. Tess speelt in haar schrijven met een opmerkelijke balans tussen humor, raken, avontuur, spanning, spiegelen, dolende familiedynamieken en een kind dat haar weg zoekt. En vindt.

Emma Thyssen illustreert kinderboeken in haar uiterst eigen explosieve en expressieve Emma-stijl. Daar gaan je ogen spontaan van twinkelen.

Details

EAN :9789463373616
Auteur: 
Uitgever :Pelckmans uitgevers
Publicatie datum :  27-06-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :247 mm
Breedte :177 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :567 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :200