Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Operatie Kerk


Nederlands | 02-10-2023 | 300 pagina's

9789463377041

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,50


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Walter Van Steenbrugge neemt in dit openhartige boek geen blad voor de mond. In zijn rijke carrière als topadvocaat zijn er twee dossiers die indruk op hem hebben gemaakt: Operatie Kelk en het Euthanasieproces. Zowel in zijn gevecht voor de slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk als in zijn strijd voor de artsen die euthanasie verleenden aan Tine Nys, botste meester Van Steenbrugge op machinaties die verborgen bleven maar de koers van de rechtszaken beïnvloedden. Een reconstructie van de feiten laat de lezer ontdekken hoe de hand van de Kerk en het Vaticaan het grondrecht op een fair trial in gevaar brengt.

In dit boek vertelt Walter Van Steenbrugge hoe beide zaken zijn verlopen, waar het stokte en hoe hij vocht tegen hogere machten. Een inkijk in de afwegingen die (niet zouden mogen) spelen bij Vrouwe Justitia.

Walter Van Steenbrugge is een nationaal en internationaal strafpleiter die zich al meerdere decennia laat gelden als een voorvechter van fundamentele mensenrechten. Hij treedt op voor zowel slachtoffers als voor daders van misdrijven, en gaat daarbij in elke zaak tot het uiterste. Zijn credo is om iedere zaak te behandelen alsof het om zichzelf of om een van zijn intimi gaat.

Details

EAN :9789463377041
Auteur: 
Uitgever :Pelckmans uitgevers
Publicatie datum :  02-10-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :213 mm
Breedte :144 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :403 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :300