Welkom bij De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
EAN:  9789463810951
Publicatiedatum:   02-11-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  200

  Bestelbaar

'Voorloopster van Sally Rooney' - Het Parool
'Een meesterwerk van gruwelijke precisie' - The Irish Times

Voor Bridget is haar moeder Helen ('Hen') altijd al een groot raadsel geweest. Ondanks haar extraverte persoonlijkheid heeft Hen nooit veel vrienden gehad en haar twee huwelijken duurden niet lang en waren ongelukkig. Bridget, nu in de veertig, woont met haar vriend in Londen en heeft een baan aan de universiteit. Ze ziet haar moeder één keer per jaar, voor Hens verjaardag, een afspraak die Bridget goed bevalt, maar Hen wil méér.
Bridget blikt terug op de tumultueuze relatie met haar moeder, op de kleine en grote teleurstellingen. Waarom lukt het ze toch niet om onderdeel uit te maken van elkaars leven, en is er nog wel genoeg tijd om daar verandering in te brengen?
Met haarscherp psychologisch inzicht schetst Gwendoline Riley een subtiel portret van een beladen moeder-dochterrelatie, dat herkenbaar, komisch en schrijnend tegelijk is.

'Virtuoos' - VPRO Gids
'Riley excelleert in pijnlijk hilarische dialogen (...) Tot je in de mokerslagfinale van deze compacte tragikomedie niet meer hóéft te kiezen: verpletterend gelijkspel.' Het Parool
'Riley schrijft scherp en legt haar personages daarbij vaak gevatte dialogen in de mond.' De Morgen

Gwendoline Riley (Londen, 1979) werd in 2018 door Times Literary Supplement verkozen tot een van de beste Britse auteurs van deze tijd. Haar romans werden genomineerd voor onder meer de Dylan Thomas Prize, Women's Prize for Literature en Goldsmiths Prize, en ze ontving een Geoffrey Faber Memorial Prize.

Het knappe aan Mijn fantomen is hoe Riley je als lezer de indruk geeft dat je extra uitleg krijgt bij een levenshistorie die een ander al verteld heeft. (...) Riley schrijft scherp en legt haar personages daarbij vaak gevatte dialogen in de mond.

  EAN: 9789463810951
  Auteur: 
  Uitgever: Podium Uitgeverij
  Vertaler:  Hester Tollenaar
  Publicatiedatum:   02-11-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 200 mm
  Dikte: 19 mm
  Gewicht: 271 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 200