Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Niet het einde van de wereld


Nederlands | 12-02-2024 | 352 pagina's

9789463823142

Paperback / softback


€ 23,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Op basis van de meest recente research zet dit boek vol praktische tips en verhelderende illustraties ongeveer alle doemscenario’s in een ander licht. De problemen zijn groot. Maar ze zijn oplosbaar.

Tekst achterflap

‘Een schitterend, hoopvol boek, precies wat we nu nodig hebben.’ - Rutger Bregman Voel je je angstig, machteloos en verward over de toekomst van onze planeet? Dit boek zorgt ervoor dat je op een andere manier naar de klimaatcrisis kijken – reikt je de oplossing aan. Sombere berichten vertellen ons dagelijks dat de aarde uitgeput raakt, dat de vissen uit de oceanen gaan verdwijnen, dat we maar geen kinderen meer moeten krijgen. Maar in het briljante en hoopvolle Niet het einde van de wereld zoomt datawetenschapper Hannah Ritchie uit en laat zo een heel ander beeld zien. De mensheid heeft namelijk al heel veel en heel snel vooruitgang geboekt bij de aanpak van de klimaatproblematiek. Het ziet er zelfs naar uit dat we in staat zullen zijn echt duurzaam met de aarde om te gaan. Van de deugden van lokaal geproduceerd voedsel tot leven op het platteland, van de gevaren van overpopulatie tot plastic en palmolie: Ritchie heeft er gegevens over verzameld die inzicht bieden in wat werkt, wat niet, en waar we ons als eerste op moeten richten. De problemen zijn groot, zo blijkt, maar oplosbaar. We zijn niet verloren. We kunnen iedereen een betere toekomst bieden. Laten we die kans grijpen.

Slogan/Promotie

‘Een inspirerend boek dat ons niet alleen echt advies geeft, maar het noodzakelijkst van alles: hoop. Praktisch en essentieel.’ – Margaret Atwood

Biografie

Hannah Ritchie (1993) is senior researcher Global Development aan de Universiteit van Oxford. Ze is ook als hoofdonderzoeker verbonden aan het invloedrijke online onderzoeksplatform Our World in Data. Haar werk verschijnt regelmatig bij de BBC, in WIRED, The New York Times, The Economist en The Financial Times.

Details

EAN :9789463823142
Auteur: 
Uitgever :Balans, Uitgeverij
Publicatie datum :  12-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :135 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :467 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352
Keywords :  21ste eeuw;datawetenschappen;doemscenario’s;duurzaam;hans rosling;klimaat;klimaatproblematiek;klimaatproblemen;onderzoek;oplossing;overpopulatie;palmolie;plastic;plasticsoep;toekomst;uitstoot;vervuiling;vooruitgang