Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Quel Bordel


Nederlands | 21-04-2023 | 512 pages

9789463936637

Paperback / softback


  Bekijk het inkijkexemplaar

€ 35,00

  Toevoegen aan winkelwagen
 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

In de middeleeuwen heetten ze ledighe vrouwen, lichtwiven of lichtekooien. Ze werden verbannen of behangen met schandstenen. Ze hadden een verbond met de duivel en waren slachtoffers van heksenjachten.
Vandaag noemen we hen sekswerksters en luxe escorts. Ze vertellen tijdens druk bekeken programma’s op tv wat en waarom ze het doen.
Prostitutie door de eeuwen heen. Diane De Keyzer neemt u mee langs straten van plezier en huizen van vertier. We maken kennis met straatmadelieven en courtisanes, met bordeelmadames, koppelaarsters en pooiers. En geen prostitutie zonder vraag en dus komt ook de klant in beeld. Vaak is hij heel voornaam en laat zich Sire noemen.
We brengen een bezoek aan de rosse buurten in Brussel en Antwerpen, in de negentiende eeuw maar ook vandaag. En we komen te weten wat de grote oorlogen doen met mannen en met vrouwen achter het raam.
Quel Bordel is een fascinerende inkijk in het leven van ontelbare vrouwen die al eeuwenlang hun brood verdienden en verdienen met seks. En je verneemt terloops dat het beroep van deze dames nooit het oudste ter wereld is geweest.

Details

EAN :9789463936637
Auteur: 
Uitgever :BORGERHOFF & LAMBERIGTS
Publicatiedatum :  21-04-2023
Formaat :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :150 mm
Dikte :45 mm
Gewicht :807 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :512
Trefwoorden :  belgië;geschiedenis;prostitutie