Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Onsterfelijke kwallen & eeuwenoude haaien


Nederlands | 17-03-2022 | 288 pagina's

9789464041491

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Nicklas Brendborg (1996) is een Deense moleculair bioloog. Stokoude haaien & leeftijdloze kwallen stond in Denemarken wekenlang op nummer 1 in de bestsellerlijst en de vertaalrechten werden wereldwijd verkocht. Brendborg maakte als student deel uit van een international talent programme van de Universiteit van Kopenhagen en is een veelbelovend wetenschapper. Hij publiceerde eerder een boek met tips over studeren en was co-auteur van de Deense bestseller Supertrends van Lars Tvede.

Biografie

►  Herbeluister hier het gesprek in Interne Keuken ◄

De geheimen van de natuur en de wetenschap over ouder worden

Mensen halen tegenwoordig steeds vaker de 100, maar in de natuur zijn er talloze fascinerende voorbeelden van dieren en planten die met gemak een aantal eeuwwisselingen meemaken. Een stokoude haai van 390 jaar, een schildpad die 188 werd, kwallen die zichzelf kunnen verjongen, duizend jaar oude bomen: hoe doen ze dat en wat betekent dat voor ons mensen?

Microbioloog Nicklas Brendborg onderzoekt in de internationale bestseller Stokoude haaien & leeftijdloze kwallen wat de natuur ons kan leren over ouder worden. Hij beschrijft niet alleen het opvallende verouderingsproces van dieren als kreeften en naakte molratten, maar gaat ook in op de factoren die van belang zijn voor de mens, zoals omgeving, dna, stress en voeding. Brendborg brengt in kaart wat de wetenschap al heeft ontdekt en welke concrete adviezen daaruit volgen voor een langer en gezond leven.

Een boek dat baanbrekend wetenschappelijk onderzoek combineert met praktische informatie over onze eigen gezondheid.

Details

EAN :9789464041491
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Lammie Post
Publicatie datum :  17-03-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :212 mm
Breedte :138 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :356 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :288