EAN:  9789491921834
Publicatiedatum:   11-09-2020
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands

  Bestelbaar

Van bruisend Rotterdam naar de stille hei. Dean Bowen verbleef een week lang in het Brabantse Achtmaal. Gewend aan het rumoer van het grootstedelijk leven, trok hij zich terug op landgoed de Oude Buisse, speurend naar de geest van Henriette Roland Holst. Dean Bowen (1984) is stadsdichter van Rotterdam. Hij verwierf faam op vele binnenlandse en internationale podia om zijn buitengewoon bezielde voordracht. In 2015 won hij de Van Dale SPOKEN Award in de categorie poëzie en zijn debuut Bokman uit 2018 leverde hem een nominatie op voor de C. Buddingh’- prijs.

In 'Ik vond geen spoken in Achtmaal' beschrijft een naamloze figuur middels dagboeknotities, gedichten en rituelen de zoektocht naar wat er overblijft van een mens, lang nadat zij gestorven zijn.

Dean Bowen (1984) is stadsdichter van Rotterdam. Hij verwierf faam op vele binnenlandse en internationale podia om zijn buitengewoon bezielde voordracht. In 2015 won hij de Van Dale SPOKEN Award in de categorie poëzie en zijn debuut 'Bokman' uit 2018 leverde hem een nominatie op voor de C. Buddingh’- prijs.

In 'Ik vond geen spoken in Achtmaal' beschrijft een naamloze figuur middels dagboeknotities, gedichten, biechten, en rituelen de zoektocht naar wat er overblijft van een mens, lang nadat zij gestorven zijn. Op welke manieren kunnen we de relatie tussen wat hier is en wat er was opnieuw aanroeren om onszelf bewust te maken van de echo’s die in ons door resoneren. Is het mogelijk om iemands stappen te traceren en zo toegang te krijgen tot al het ontastbare dat ze nalaten. Op welke manieren is het mogelijk om te blijven zoeken naar spoken en wat hebben deze spoken ons nog te vertellen Van bruisend Rotterdam naar de stille hei van Achtmaal. Op uitnodiging van het Prins Bernard Cultuurfonds en Stichting Tilt verbleef Dean Bowen een week lang in het Brabantse Achtmaal. Gewend aan het rumoer van het grootstedelijk leven, trok hij zich terug op landgoed de Oude Buisse. Speurend naar de geest van Henriette Roland Holst.

  EAN: 9789491921834
  Auteur: 
  Uitgever: Vrije Uitgevers, De
  Publicatiedatum:   11-09-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 110 mm
  Breedte: 170 mm
  Dikte: 7 mm
  Gewicht: 55 gr
  Voorraad:  Bestelbaar