Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Eco-sabotage


Nederlands | 25-07-2022 | 200 pagina's

9789492734204

Paperback / softback


€ 20,00


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Nederlandse vertaling van 'How to Blow Up a Pipeline' door Andreas Malm. Het meest explosieve boek van dit moment!

Tekst achterflap

De wetenschap over klimaat verandering is nu al heel lang duidelijk. Maar ondanks decennia van oproepen, massale straatprotesten, petitiecampagnes en vreedzame demonstraties, worden we nog steeds geconfronteerd met een bloeiende fossielebrandstofindustrie, stijgende zeespiegels, stijgende emissieniveaus en stijgende temperaturen. Als er zoveel op het spel staat, waarom zijn we dan nog niet verder gegaan dan vreedzaam protest? In dit lyrische manifest doet de bekende klimaatwetenschapper (en saboteur van suv-banden en kolenmijnen) Andreas Malm een hartstochtelijke oproep aan de klimaatbeweging om haar tactiek te escaleren met het oog op de ecologische ineenstorting. We moeten de winning van fossiele brandstoffen dwingen te stoppen – met onze acties, met onze lichamen, en door het onschadelijk maken en vernietigen van installaties. Kortom, we moeten een aantal oliepijpleidingen opblazen.

Slogan/Promotie

In dit lyrische manifest doet de bekende klimaatwetenschapper (en saboteur van suv-banden en kolenmijnen) Andreas Malm een hartstochtelijke oproep aan de klimaatbeweging om haar tactiek te escaleren met het oog op de ecologische ineenstorting. We moeten de winning van fossiele brandstoffen dwingen te stoppen – met onze acties, met onze lichamen, en door het onschadelijk maken en vernietigen van installaties. Kortom, we moeten een aantal oliepijpleidingen opblazen.

Biografie

Andreas Malm is een Zweeds auteur en universitair hoofddocent menselijke ecologie aan de Universiteit van Lund. Hij zit in de redactieraad van het academische tijdschrift Historical Materialism, en is omschreven als een marxist. Naomi Klein, die Malm citeerde in haar boek This Changes Everything, beschrijft hem als ʻeen van de meest originele denkers over het onderwerpʼ van klimaatverandering.

Details

EAN :9789492734204
Auteur: 
Uitgever :Vrije Uitgevers, De
Vertaler : Menno Grootveld
Publicatie datum :  25-07-2022
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :126 mm
Dikte :16 mm
Gewicht :220 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :200
Keywords :  activisme;klimaatcrisis