Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Over de berekening van ruimte II


Nederlands | 16-11-2023 | 224 pagina's

9789493290655

Paperback / softback


€ 22,00


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Tara Selter is na een korte reis gevangen in de tijd en leeft op één enkele dag: 18 november. Het heeft zich nu al 368 dagen herhaald. Ze is teruggekeerd naar Parijs in de hoop dat ze na een jaar op 18 november terug zou kunnen keren naar een normale tijd, maar dat is niet gelukt. Nu begint Tara Selter aan een reis om het jaar voorbij te laten gaan. Ze verlangt naar de winter en reist naar het noorden, richting de sneeuw, en daarna verlangt ze naar de lente en de zomer. Uiteindelijk belandt ze in Düsseldorf en moet ze toegeven dat ze in een herfstdag leeft, dat er niet zoiets bestaat als een jaar als je op 18 november leeft.

Dit is het tweede deel van Solvej Balles bekroonde roman in zeven delen. De eerste drie delen werden gezamenlijk bekroond met de Literatuurprijs van de Noordse Raad 2022. De jury omschreef het als een meesterwerk. ‘Het werk is de grote comeback van Solvej Balle, niet alleen voor Deense en Scandinavische fictie, maar ook voor Europese fictie in het algemeen.’

PERS over deel I:
'Een geniaal boek.'
- Lidewijde Paris in Nieuwsweekend, Radio 1

Solvej Balle (1962) studeerde literatuur en filosofie. Ze debuteerde op vierentwintigjarige leeftijd en vestigde haar naam als schrijfster in de jaren negentig. Ze publiceerde verschillende romans, gedichten en kort proza. In 1993 kwam Ifjølge Loven uit, de doorbraak van de auteur. De roman was duidelijk geïnspireerd door grote vertellers als Kafka en Borges en stond op de lijst van de beste boeken van de eeuw van de Deense krant Politiken. 'Over de berekening van ruimte', bekroond met de Literatuurprijs van de Noordse Raad (voor deel I t/m III), wordt uitgegeven in 19 landen.

Details

EAN :9789493290655
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Oevers
Vertaler : Adriaan van der Hoeven - Edith Koenders
Publicatie datum :  16-11-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :127 mm
Dikte :22 mm
Gewicht :296 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :224