Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Strega


Nederlands | 10-05-2024 | 192 pagina's

9789493290884

Paperback / softback


€ 21,00


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

♥ TIP VAN JAN ♥

Deze bijzondere roman werd bekroond met een English PEN Award en genomineerd voor de Literatuurprijs van de Noordse Raad, de Literatuurprijs van de Europese Unie én de prestigieuze Italiaanse prijs Premio Strega Europeo.

Met doosjes drop, haarbanden en notitieboekjes in haar tas arriveert Rafa in het afgelegen bergstadje Strega om te werken in het majestueuze Hotel Olympic. Daar krijgen zij en acht andere meisjes de stijve uniformen van seizoensarbeiders en leren ze van het strenge personeel strijken, koken en de bedden opmaken. Maar het hotel blijft verlaten. In hun vrije momenten verblijven de meisjes in elkaars gezelschap terwijl ze kruiden plukken in de tuin, lezen in de bibliotheek en genieten van het landschap. Als het hotel plotseling vol zit met mensen voor een ruig feest, verdwijnt een van de meisjes. Wat volgt zijn diepere onthullingen over de mythen die aan jonge vrouwen worden verteld, wat ze van de wereld mogen verwachten, het geweld dat ze moeten ondergaan, en uiteindelijk de vraag of een vriendelijker, mooier leven mogelijk is.

‘De tekst is een schat om te ontdekken. Niemand ontgaat de schoonheid.’
- Göteborgs-Posten

‘Een filmische doomroman die zich in het grensgebied bevindt tussen ‘The Grand Budapest hotel’ en ‘Melancholia’. Het verhaal is gevuld met lyrische, esoterische stemmingen die zo scherp worden weergegeven dat elke zin schittert als een kostbare steen in de symboolrijke nacht van de tekst.’
- Aftonbladet

Johanne Lykke Holm (1987) is auteur en vertaler. Met haar heldere en grillige proza ontwikkelt ze zich tot een van de meest veelbelovende opkomende literaire auteurs in Zweden. Ze vertaalde onder andere het werk van Josefine Klougart en Hiromi Ito in het Zweeds. Haar tweede roman Strega (2020) werd uitgegeven in dertien talen. Ze woont in Malmö.

Details

EAN :9789493290884
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Oevers
Vertaler : Eline Jongsma
Publicatie datum :  10-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :200 mm
Breedte :126 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :268 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :192