Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

0xBlixa


Nederlands | 15-08-2023 |

9789493320109

Paperback / softback


€ 22,50


 Beschikbaarheid

   Bestelbaar
Tekst achterflap

TIP VAN JAN

Een moderne Great Gatsby, maar dan in een residentiële wijk in Leuven, met chia en havermelk in plaats van champagne en sigaren.

als je weet dat er op dit eigenste moment

ergens geld wordt verdiend

wat doe jij dan hier en nu

 

Ontmoet 0xBlixa, een jonge crypto angel investor die streeft naar inner peace. Hij begint elke dag met een meme op Twitter te plaatsen en een beetje te shitposten. Zijn following is groot. Daarna gaat hij samen met zijn cryptobuddy op zoek naar slimme investeringen en NFT’s, en probeert hij niet al te veel aandacht te schenken aan de eindeloze toevalligheden die de omvang van zijn kapitaal bepalen. Of aan dat het leven een zero-sum-game is.

 

0xBlixa is een boek dat je nog niet eerder hebt gelezen. Vincent Van Meenen dook 3 jaar geleden zelf de cryptowereld in en kwam terug boven met een ontluisterende roman, een portret van de digitale goudkoorts-generatie. Hij heeft uit eerste hand gezien en meegemaakt hoe mensen zich laten verleiden door de get rich or die trying-mentaliteit en hoe groot de risico’s zijn eens het spel je in zijn grip heeft.

 

Een fascinerend portret van de schaduwkant van de cryptoverse in een volstrekt unieke literaire stijl.

 

Vincent Van Meenen (1989) is schrijver en onderzoeker. Hij doctoreert aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Hij maakte theater met vluchtelingen in Athene, won op 22-jarige leeftijd WriteNow!, schreef vier romans en een dichtbundel, en dook in de cryptowereld. Met 0xBlixa komt hij daar nu weer een beetje uit – het wordt zijn eerste roman bij Das Mag – hij kreeg zijn voorschot uitbetaald in bitcoins.

Details

EAN :9789493320109
Auteur: 
Uitgever :Das Mag Uitgeverij B.V.
Publicatie datum :  15-08-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :201 mm
Breedte :125 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :216 gr
Status : Bestelbaar