Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

De Groene Waterman, sinds 1968

Wat allemaal begon ergens in '68 als een "sentrum voor alternatieve informatie en subkultuur" is nu meer dan vijftig jaar later uitgegroeid tot een algemene kwaliteitsboekhandel. Een tikkeltje geëngageerd, zoals De Morgen het omschreef. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting, literair, progressief en coöperatief, zoals we het zelf het liefst omschrijven.

Onze sterkte is dat wij al die jaren trouw zijn gebleven aan ons profiel. We concentreren ons op een aantal zaken, doen andere zaken bewust niet. We zijn steeds op zoek naar het evenwicht tussen onze passie en onze visie en dat wat commercieel noodzakelijk is. Tussen de nieuwe wensen en verlangens van de hedendaagse consument en dat wat onze planeet en haar bewoners kunnen dragen. Zonder ooit het leesplezier uit het oog te verliezen.

De Groene Waterman is sinds 1997 een coöperatieve.

De Groene Waterman is meer dan een winkel. Ons aanbod wordt niet bepaald door cijfers, maar is de persoonlijke keuze van onze boekhandelaars. Bij ons mag een boek best wat ouder zijn of een tragere verkooptijd hebben. Onze winkel biedt bijna 10 000 titels aan, met een uitgebreid gamma van proza, poëzie, filosofie, kunst, wetenschap, geschiedenis, sociologie, politiek en kinderboeken. Wij hechten er belang aan minder bekende, kwalitatieve uitgeverijen, auteurs en tijdschriften voor het voetlicht te brengen. Hiervoor steunen wij heel vaak op de expertise en smaak van onze klanten. Wat vindt u goed? Wat hebt u graag gelezen?
Wij hebben boeken in het Nederlands en Engels. Wat wij niet op voorraad hebben, kan vaak besteld worden. Ook in het Duits, Frans, Spaans en Italiaans.

Dankzij onze vele coöperanten en vrijwilligers slagen wij er in om een onafhankelijke en progressieve boekhandel te combineren met een cultuurkelder waar je terecht kan voor debatten, optredens en boekvoorstellingen.

Iedereen kan coöperant worden. U investeert eenmalig 31 euro en geniet tal van voordelen:

  • ○ als aandeelhouder krijgt u 10% korting op alle A-boeken*, het merendeel van de boeken
  • ○ jaarlijks klantenweekend: extra acties en kortingen
  • ○ de korting wordt direct bij aankoop aan de kassa verrekend
  • ○ de korting is ook geldig voor postzendingen
  • ○ u bent welkom op onze jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, telkens de tweede dinsdag van april om 20 u. in onze winkel
  • ○ het aandeel is onbeperkt in tijd, u hoeft het dus niet jaarlijks te vernieuwen

* Deze korting is niet altijd cumuleerbaar met solden en actieprijzen. Ook op S of W-boeken (een technische boekencode om uit te leggen dat het over schoolboeken en zeer wetenschappelijke uitgaven gaat) en "speciallekes" kunnen wij soms geen 10% korting geven. We bieden wel de service aan om deze boeken voor u te bestellen en geven u hierop de scherpst mogelijke prijs met de leefbaarheid van onze winkel in het achterhoofd.

Nog meer voordelen:

  • ○ bij reisboekhandel AltaVia krijgt u 10% korting
  • ○ bij Toneelhuis krijgt u korting op theatervoorstellingen

Wil u coöperant worden van De Groene Waterman?

Kom naar de winkel en betaal € 31,00 (of een veelvoud ervan voor meerdere aandelen)
of 
stort € 31,00 op rekeningnummer BE13 0011 6609 9139 BIC: GEBABEBB met vermelding van 'aandeel' en naam, voornaam en adres. Indien u een aandeel koopt via storting op onze bankrekening hebben wij een aantal gegevens nodig om uw aandeel correct te registreren. Gelieve hiervoor dit formulier in te vullen. Dankuwel.

Hartelijk dank.