Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

BOON 2024

12
Februari

De twee vakjury's van de Boon selecteerden uit de longlist elk vijf titels die kans maken op de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Op 26 maart 2024 weten we welke titels de Boon in de wacht slepen.

Maar ook jij kunt stemmen op jouw favoriet!

De Boon ontving ook dit jaar meer dan 800 kandidaat-titels. Na een jaar intensief leesplezier gaf de jury voor fictie en non-fictie en de jury voor kinder- en jeugdliteratuur per categorie deze 5 titels een kans op het winnen van de Boon 2024:

fictie en non-fictie

kinder- en jeugdliteratuur

En de publieksprijs gaat naar...

De jury beslist wie de Boon wint, maar jij kan mee bepalen welke titel de publieksprijs ontvangt. Davidsfonds en Vermeylenfonds bekronen de publiekslieveling in elke categorie met 5.000 euro. Tot en met 24 maart kun je hier stemmen op jouw favoriete titel uit de shortlist van de Boon.

volg de boon via de standaard en vrt

  1. Lees bij De Standaard alles over de auteurs op de shortlist. Hou de app, website, krant én literaire bijlage in de gaten voor nieuws en diepgaande gesprekken met de genomineerden.
  2. Hoe leesbaar zijn de boeken op de shortlist? Dat onderzoeken Annelies Moons en Joris Hessels in hun podcast Leesbaar, te beluisteren op VRT MAX.
  3. In de podcastreeks van de Standaard der Letteren over de Boon gaat Sarah Vankersschaever in gesprek met haar gasten over de genomineerde titels en hun auteurs.

en de winnaar is...

Canvas brengt een extra lange aflevering van De afspraak op dinsdag 26 maart waarin de winnaars van de Boon bekendgemaakt worden. Bart Schols schakelt rechtstreeks over vanuit de studio in Brussel naar Bent Van Looy in Turnhout die de winnaars interviewt.

Terug naar de lijst