Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Het boekenjaar is begonnen!

Het was een bewogen jaar,  2021, dat is wel het minste wat je kan zeggen. Jullie bleven gelukkig de weg naar onze boekhandel en website vinden, we verkochten meer boeken dan ooit. Hartelijk dank voor jullie steun en vertrouwen. Met goede moed en een rugzak vol voornemens zijn we aan dit jaar begonnen. De eerste nieuwe boeken zijn geleverd en gelezen, de eerste tips staan op onze website.

Voorzichtig starten we ook onze activiteiten terug op. Hoe doen we dat beter dan met de aankondiging van drie nieuwe leesgroepen, het kloppend hart van onze winkel.

  • Leesgroep Ulysses: Joyce-kenner Geert Lernout (UAntwerpen) begeleidt ons in vijf sessies doorheen deze grote klassieker. (meer info)
  • Leesgroep Hannah Arendt Veerle Pasmans – van opleiding filosofe en criminologe – leest samen met jullie het werk van Hannah Arendt. Kritisch denken, doorvragen tot aan de rand van de afgrond en daar blijven staan, het aangaan van de dialoog met de medemens, dat is voor praktische filosofen belangrijk. Ook voor Hannah Arendt. (meer info)
  • Leesgroep Artificiële Intelligentie: Literaire en filosofische verkenningen Aan de hand van recente romans gaan we samen met De Virtuele Mens vzw op zoek naar het antwoord op de vraag: Wat voor mens zijn we geworden in het digitale tijdperk? We gaan met een breed publiek in gesprek over de impact van digitalisering en ontwikkeling samen praktische handvaten om de digitale samenleving te lijf te kunnen gaan. (meer info)

Ook de poëzieweek staat weer voor de deur: van 27/01 tot 2/02 vieren de Lage Landen het feest van de poëzie. Als motto werden de woorden 'bloesemingen en natuur' uit een gedicht van Ramsey Nasr geplukt. Deze tiende editie wil de poëzie in de natuur en de natuur in de poëzie (her)ontdekken. Nasr mocht bovendien het poëzieweekgeschenk schrijven: een collectors item met tien nieuwe gedichten dat gratis wordt aangeboden bij aankoop van € 12.50 aan poëzie. Voor wie niet genoeg kan krijgen van Ramsey Nasr, is er nu ook de verzamelbundel 'Nasr compacter', een selectie van het beste werk van de dichter.

Lees hier de volledige nieuwsbrief. Inschrijven om onze nieuwsbrief in de toekomst via e-mail te ontvangen kan hier.