Raak geïnspireerd, vind gelijkgestemden of scherp uw geest!

Raak geïnspireerd, vind gelijkgestemden of scherp uw geest!

We zijn helemaal klaar voor het komende leesjaar met ons nieuwe programma. In september vliegen we er meteen in met een Nobelprijswinnaar, de Poolse auteur Olga Tokarczuk. In oktober gaan we verder op hetzelfde elan met de winnaar van de International Prize for Arabic Fiction 2019, Hoda Barakat en Brieven in de nacht. Ook in november volgt een prijzenwinnaar, Simone Atangana Bekono won in 2018 de Poëziedebuutprijs Aan Zee met Hoe de eerste vonken zichtbaar waren. 2020 sluiten we af met de Amerikaanse filosoof Martha Nussbaum en een filosofische blik op angst als politieke emotie. Op 13 januari 2021 duiken we in de essaybundel Sister, Outsider van Audre Lorde (onder voorbehoud dat de Nederlandse vertaling nu wel op tijd af is). In februari volgt dan een sessie rond body positivity, de titel daarvan wordt binnenkort bekend gemaakt. In maart is het de beurt aan de klassieker Wide Sargasso Sea van Jean Rhys, waarvan eind deze maand een Nederlandse vertaling uitkomt bij Uitgeverij Orlando. Nog zo'n klassieker bespreken we in april: The Haunting of Hill House van Shirley Jackson. In mei gaan we dan de autobiografische toer op met de Franse auteur Annie Ernaux. Afsluiten doen we op 19 juni met The Silence of the Girls van Pat Barker.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar en graag tot snel!
Edith, Katrien en Hanne

OVER FEMINA LIBERA

  • 19 september: Jaag je ploeg over de botten van de doden - Olga Tokarczuk
  • 7 oktober: Brieven in de nacht - Hoda Barakat
  • 14 november: Hoe de eerste vonken zichtbaar werden – Simone Atangana Bekono
  • 9 december: Het koninkrijk van de angst. Een filosofische blik op angst als politieke emotie - Martha Nussbaum
  • 13 januari: Sister, Outsider - Audre Lorde
  • 10 februari: Body positivity (titel nog te bepalen)
  • 13 maart: Wide Sargasso Sea - Jean Rhys
  • 17 april: The Haunting of Hill House - Shirley Jackson
  • 12 mei: De Jaren - Annie Ernaux
  • 19 juni: De stilte van de vrouwen - Pat Barker

OVER FEMINA LIBERA
Femina Libera is de leesgroep feminisme van De Groene Waterman en wordt georganiseerd door Edith Cassiers, Katrien Merckx en Hanne Staes. Iedereen is welkom om deel te nemen, voorkennis is niet vereist!

PRAKTISCH
De sessies vinden plaats in boekhandel De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen (*).
Na een korte inleiding volgt een gezamenlijke discussie over het boek.De leesgroep is gratis, een vrije bijdrage wordt gewaardeerd. Aanmelden kan door een mail te sturen naar groenewaterman@groenewaterman.be, zo weten we hoeveel mensen we mogen verwachten.
(* gezien de huidige omstandigheden weten we nog niet of de leesgroep in "real life" zal kunnen doorgaan, we voorzien steeds een online alternatief)