Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.

Kinderboeken


   Van nieuw naar oud 

De tunnel
Anna Woltz

Vier jongeren zoeken hun weg naar volwassenheid met op de achtergrond een oorlog die de hunne niet is. Levendig, spannend, emotioneel, gelaagd en filmisch. Kortom: een aanrader voor 12+

editor

Door Katrien Merckx , 15/02/2022

The hate u give
Angie Thomas

Brandend actueel (helaas) - meeslepend - goed leesbaar. Starr Carter woont in een armoedige, zwarte buurt, maar gaat naar een dure witte school. De balans die Starr tussen deze werelden heeft gevonden, wordt overhoop gehaald als haar beste vriend Khalil voor haar ogen wordt doodgeschoten door een politieagent, onschuldig. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid, overleven in de twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

editor

Door Katrien Merckx , 30/08/2020

Dit is een van de favoriete boeken van mijn zoon. De zomer voor hij dertien werd heeft hij het niet gelezen maar verslonden. Dit is dus eigenlijk zijn tip. Wist je dat:- een giraf z'n oren kan uitlikken?- we al duizenden jaren onze tanden poetsen?- je je hoofd kunt wegen door het in een emmer water te stoppen?- bamboe soms meer dan een meter per dag groeit?- astronauten in een stofzuiger plassen?321 verrassende weetjes over dieren, wetenschap, geschiedenis, aardrijkskunde en nog veel meer.

editor

Door Katrien Merckx , 30/08/2020

Vigo de draak is gek op boeken en leest ze graag voor aan iedereen die ze maar horen wil. Jammer genoeg zijn de dorpsbewoners doodsbang voor hem... Gelukkig leert hij Luna kennen. Zij houdt net zoveel van verhalen als hij. Samen bedenken ze een plan om een boekwinkel te beginnen - een vliegende boekwinkel, welteverstaan - boven op Vigo's rug! Een hartverwarmend verhaal over de magie van boeken.

editor

Door Hanne Staes , 14/07/2020

Palmen op de Noordpool
Marc Ter Horst

Palmen op de Noordpool Ooit stonden er palmbomen op de Noordpool. Zie je het voor je? Over een tijdje staan ze er misschien wel weer. Want het klimaat verandert voortdurend. In de ijstijden was het veel kouder. In de tijd van de Dino's veel warmen. Maar de opwarming van nu is toch écht een ander verhaal. Het is bitter ernst en dat toont Marc ter Horst in alle eerlijkheid. Een paar jaar lang verzamelde hij alle informatie, op internet, in de krant, in boeken en bij mensen die er veel over weten. Hij zette alles op een rijtje en stelt de dingen niet zonniger voor dan ze zijn. Als ze even doorzetten begrijpen je kinderen het zeker en worden ze en echte klimaatspecialist.

editor

Door Katrien Merckx , 14/07/2020