Welkom bij De Groene Waterman. Een huis voor boeken, cultuur en ontmoeting. Literair, progressief en coöperatief.
Kalender upside down (de eerstvolgende activiteit staat helemaal onderaan)

01-01-2030 14:01

Onze software presenteert deze kalender momenteel in omgekeerde volgorde. Voor de eerstvolgende activiteit scrollt u dus naar beneden.

Leesgroep literatuur: "De bediende" van Robert Walser

12-03-2022 10:30

In deze bijeenkomst bespreken we het boek "De bediende" van Robert Walser. De begeleiding gebeurt door Edith Aerts en Frans Buelens. Boeiende boeken tussen pot en pint: dat zijn de leesgroepen van boekhandel De Groene Waterman. U kan à la carte kiezen per boek of voor de hele cyclus.

Leesgroep - Artificiële Intelligentie: Literaire en filosofische verkenningen (inleiding)

21-02-2022 19:30

Aan de hand van recente romans gaan we samen met De Virtuele Mens vzw op zoek naar het antwoord op de vraag: Wat voor mens zijn we geworden in het digitale tijdperk? We gaan met een breed publiek in gesprek over de impact van digitalisering en ontwikkeling samen praktische handvaten om de digitale samenleving te lijf te kunnen gaan.

Leesgroep Femina Libera: Parable of the Sower - Octavia E. Butler

19-02-2022 10:30

In deze sessie bespreken we "Parable of the Sower" van Octavia E. Butler. === FEMINA LIBERA is de leesgroep feminisme van De Groene Waterman en wordt georganiseerd door Edith Cassiers, Katrien Merckx en Hanne Staes. Iedereen is welkom om deel te nemen, voorkennis is niet vereist!

Leesgroep rond Hannah Arendt

13-02-2022 11:00

Veerle Pasmans – van opleiding filosofe en criminologe – leest samen met jullie het werk van Hannah Arendt. Kritisch denken, doorvragen tot aan de rand van de afgrond en daar blijven staan, het aangaan van de dialoog met de medemens, dat is voor praktische filosofen belangrijk. Ook voor Hannah Arendt.

Leesgroep Ulysses o.l.v. James Joyce kenner Geert Lernout

29-01-2022 10:00

Geert Lernout (Universiteit Antwerpen) begeleidt een leesgroep die in vijf sessies samen "Ulixes" van James Joyce, recent vertaald door Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes, lezen. Deze bijeenkomsten zullen plaatsvinden op 29 januari, 26 februari, 12 maart, 16 april, en 4 juni.